W tym temacie rozwiewam wszelkie wątpliwości związane z tym projektem.
Co to w ogóle jest?KMN to nowy projekt mikronacyjny, składający się z mniejszych projektów mikronacyjnych. Generalnie liczę na odzew osób kreatywnych i przedsiębiorczych, gdyż to, z czego będzie składać się KoMiN, to kultura i handel. Planuję podłączenie KMN jako CoIC pod SCUE (jeden z powszechniejszych systemów gospodarczych Mikry) oraz ewentualny handel Mikry z Pollinem (w tym momencie Interland jest "monopolistą" na tym rynku
).
Po co?1. Bo ten pomysł kołacze mi się po głowie od dawna
2. Bo czegoś takiego jeszcze w sumie nie było
3. Przeczytałem dwa tomy Pieśni Lodu i Ognia Georga Martina i jestem pod wrażeniem Dziewięciu Wolnych Miast
4. Bo trzeba wykorzystać plusy gospodarki SCUE, a Interland się do tego nie nadaje ;P
5. Bo małe mikronacje mają swój urok - łatwo uszczegółowić kulturę, a nie bawić się tylko w ogarnianie prowincji.
itp.
Co planuję?Po pierwsze, rozkręcić ten projekt. Po drugie - urozmaicić życie Wspólnoty, Mikry i Pollinu. Po trzecie - urządzić małą akademię stosunków międzynarodowych, handlu i działań wojennych w systemach dominujących na Mikrze. Plus korki z angielskiego (a może raczej biuro tłumaczeń
)